ХИДРОГЕН 6%

450,00 ден

Цена за испорака: 150 денари

*Бесплатна испорака за нарачки над 1800 денари*

Категорија

Sener Professional успешно ги направи сопствените Sener Professional Hydrogens.

3%, 6%, 9% и 12% водород.

Овие хидрогени се направени за да им помогнат на фризерските салони, но и на клиентите да можат побрзо и побезбедно да ја осветлат косата.

Високо стабилизирана оксидирачка емулзија со 10 вол. (3%) водород. Овозможува подготовка на хомогени смеси со секаков тип на боја или белило. Парфимирана формула е збогатена со емолиенти, состојки кои го третираат и штитат скалпот и косата.

Високо стабилизирана оксидирачка емулзија со 20 вол. (6%) водород. Овозможува подготовка на хомогени смеси со секаков тип на боја или белило. Парфимирана формула е збогатена со емолиенти, состојки кои го третираат и штитат скалпот и косата.

Високо стабилизирана оксидирачка емулзија со 30 вол. (9%) водород. Овозможува подготовка на хомогени смеси со секаков тип на боја или белило. Парфимирана формула е збогатена со емолиенти, состојки кои го третираат и штитат скалпот и косата.

Високо стабилизирана оксидирачка емулзија со 40 вол. (12%) водород. Овозможува подготовка на хомогени смеси со секаков тип на боја или белило. Парфимирана формула е збогатена со емолиенти, состојки кои го третираат и штитат скалпот и косата.

1. Подгответе ја смесата: Во сад за матење истурете го саканиот волумен (3%, 6%, 9% или 12%) од високо стабилизираната оксидирачка емулзија.

2. Додадете боја или белило: измешајте ја емулзијата со вашата избрана боја или белило додека не постигнете хомогена смеса.

3. Нанесете на коса: Со помош на четка или апликатор, рамномерно распоредете ја смесата на сува коса, почнувајќи од коренот и работејќи кон врвовите.

4. Оставете: оставете ја смесата да се обработи според упатствата дадени со вашата боја или белило.

5. Исплакнете: Откако ќе заврши обработката, темелно исплакнете ја косата со вода.

6. Третирајте и заштитете: Уживајте во придобивките од парфимираната формула збогатена со емолиенти, кои помагаат во лекување и заштита и на скалпот и на косата.

7. Стил по желба: Откако ќе ја исплакнете, стилизирајте ја косата како и обично за да го комплетирате вашиот изглед.

1. Прецизна контрола на осветлувањето: Sener Professional Hydrogens нуди опсег на концентрации на хидроген, вклучувајќи 3%, 6%, 9% и 12%, обезбедувајќи им на фризерските салони и клиентите прецизна контрола врз процесот на осветлување за да ги постигнат нивните посакувани резултати во бојата на косата.

2. Разновидност: Со различни опции за водород на располагање, овие производи се задоволуваат за различни типови коса и потреби за осветлување, обезбедувајќи разновидност во услугите за боење и белење на косата.

3. Ефикасно осветлување: Хидрогените се формулирани да ја осветлуваат косата брзо и ефикасно, овозможувајќи ефикасни и заштедливи процеси на боење на косата во салоните и дома.

4. Засилена безбедност: Дизајнирани имајќи ја предвид безбедноста, Sener Professional Hydrogens помагаат да се осветли косата безбедно, минимизирајќи го ризикот од оштетување и обезбедувајќи здравје и интегритет на косата за време на процесот на осветлување.

5. Резултати од професионален степен: Без разлика дали се користат од професионалци во салоните или клиенти дома, овие хидрогени обезбедуваат резултати од професионален степен, постигнувајќи конзистентни и сигурни резултати за осветлување за широк спектар на апликации за боење коса.

6. Задоволство на клиентите: Со обезбедување опции за побрзо и побезбедно осветлување на косата, Sener Professional Hydrogens придонесува за целокупното задоволство на клиентите, обезбедувајќи клиентите да ги напуштат салоните или да ги завршат третманите за боење на косата дома со убави, живописни бои за коса и коса со здрав изглед.

Често поставувани прашања

Како да го користам Sener Professional Hydrogens?

Обезбедете добро проветрено место, користете заштитни ракавици и покријте ги површините. Изберете 3%, 6%, 9% или 12% врз основа на посакуваното осветлување и состојбата на косата. Темелно навлажнете ја косата со млака вода. Измешајте го избраниот водород со боја или белило во неметален сад.Пресечете ја косата и нанесете ја смесата рамномерно со четка или апликатор.Нежно масирајте ја смесата во косата, чешлајќи за рамномерно распоредување.Следете ги специфичните упатства за препорачаното време на обработка. Исплакнете ја косата темелно со млака вода додека производот не се измие. Стилизирајте ја сува коса по желба, внимателно користејќи топлински алатки.

Што се SENER Professional Hydrogens и како се користат во негата на косата?

SENER Professional Hydrogens се високо стабилизирани оксидирачки емулзии достапни во 3%, 6%, 9% и 12% концентрации. Тие се дизајнирани за употреба во фризерски салони за да се забрза и безбедно да се олесни процесот на осветлување на косата кога се мешаат со боја или белило.

Која е разликата помеѓу концентрациите од 3%, 6%, 9% и 12%?

Процентите се однесуваат на волуменот на водород пероксид во секоја формулација. Повисоките концентрации, како 12%, обезбедуваат поголема моќ на подигање, што ги прави погодни за позначајни промени на бојата. Пониските концентрации, како 3%, се понежни и често се користат за суптилно осветлување или тонирање.

Како SENER Professional Hydrogens придонесуваат за процесот на осветлување?

Овие хидрогени играат клучна улога во процесот на осветлување преку активирање на бојата или белилото, овозможувајќи ефективно навлегување во шахтата на косата. Стабилизираната емулзија обезбедува конзистентна смеса, обезбедувајќи сигурни и контролирани резултати.

Дали SENER Professional Hydrogens може да се користи со било кој тип на боја или белило?

Да, SENER Professional Hydrogens се разновидни и може да се користат со секаков тип на боја или белило. Тие овозможуваат подготовка на хомогени смеси, обезбедувајќи компатибилност со различни производи за нега на коса.

Што ја прави уникатна формулата на SENER Professional Hydrogens?

Парфимирана формула на SENER Professional Hydrogens е збогатена со емолиенти. Овие состојки не само што придонесуваат за пријатен мирис, туку и го третираат и штитат скалпот и косата за време на процесот на осветлување.